Oude ketel repareren of een nieuwe kopen?

Als er een reparatie gedaan moet worden aan iets dat al wat ouder is, dan moet er altijd een overweging gemaakt worden. Is deze reparatie het nog wel waard? Dit zelfde geldt voor stookketels in een woning. Als daar een reparatie aan gedaan moet worden, dan kunnen deze kosten flink oplopen.

bewust omgaan met energieVeel mensen vragen zich op zo’n moment af of het niet makkelijker is om een nieuwe te kopen. Een nieuwe is natuurlijk altijd een stuk prijziger, dat moge duidelijk zijn. Zo kunt bijvoorbeeld de Atag E325EC ketel kopen voor een goede prijs. De ketel is interessant en komt goed uit de test. Maar er zitten nog wel een aantal voordelen aan het aanschaffen van een nieuwe ketel. Ook zijn er mogelijkheden om een nieuw model aan te schaffen op het moment dat u het complete bedrag niet beschikbaar heeft, bijvoorbeeld via een leaseconstructie.

Voordelen van een nieuwe ketel

Ten eerste heeft een nieuwe ketel natuurlijk vaak een garantieperiode. Dit zorgt ervoor dat u in deze periode zich nergens over hoeft zorgen te maken. Daarnaast is het natuurlijk een goede investering. De technieken op het gebied van verwarmen zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Uw nieuwe ketel zal over het algemeen een stuk zuiniger in het gebruik zijn en dus een hoger rendement kunnen behalen. Dat kan u op jaarbasis een hoop schelen.

geld besparen energie kostenEen nieuwe ketel is vaak ook een stuk stiller wanneer deze in werking is. Dit kan ervoor zorgen dat u de ketel nauwelijks hoort als uw woning verwarmd wordt. Als de ketel op zolder hangt heeft u hier wellicht nu ook geen last van, maar misschien de mensen die zich op de eerste verdieping bevinden wel. Minder geluid produceren bij het verwarmen van uw woning kan dus zeker wel interessant zijn. De nieuwere modellen ketels zijn over het algemeen ook een stuk compacter van formaat.

Ketel leasen of op afbetaling

Een warm huis is een eerste levensbehoefte. Wanneer uw ketel het heeft begeven en u een nieuwe wilt laten plaatsen, is dit dus erg belangrijk om hier snel achter aan te gaan. Een nieuwe CV ketel laten plaatsen is natuurlijk niet gratis. Niet iedereen heeft dit bedrag in 1 keer beschikbaar. Via een leaseconstructie of via een koop op afbetaling een ketel aanschaffen is dan ook een optie die sommige bedrijven aanbieden. Vaak betaald u dan natuurlijk wel een stukje rente, wel iets om rekening mee te houden.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.